Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Slane ruže sa bundevom

Slane ruže sa bundevom

Slane ruže sa bundevom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Ruže sa interesantnim nadevom od bundeve, sira i kačkavalja - magično ukusno"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 180 ml
  • voda - 70 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
  • kvasac - 20 g
  • brašno - 600 g
  • jaja - 2 komada, bez jednog žumanceta
  • nadev
  • bundeva - 200 g, skuvana
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 80 g
  • ulje - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se promeša u mlakoj vodi sa šećerom i ostavlja se 15 minuta da odstoji.

Sipa se u sredinu brašna, dodaje se ulje, so, jaja, pri čemu se jedno žumance odvaja za mazanje i zamesi se srednje meko testo.

Pokriva se folijom i ostavlja se da odstoji 30 minuta. Deli se na lopte veličine krupne jabuke.

Svaka se razvija u pravougaonik i maže se uljem. Odozgo se posipa namrvljenim sirom i narendanim kačkavaljem.

U donji deo se poređaju tanke kriške bundeve prethodno skuvane i oceđene. Uvija se u rolat, blago se uvrće i oblikuje u ružu.

Poređaju se u posusu za pečenje preko papira za pečenje. Nakon 10 minuta se mažu umućenim žumancem sa kašikom ulja i u sredinu svake ruže se stavlja kocke bundeve.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta dok se ne zarumeni. Jedemo sa jogurtom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: