Način pripreme
Kvasac se promeša u mlakoj vodi sa šećerom i ostavlja se 15 minuta da odstoji.
Sipa se u sredinu brašna, dodaje se ulje, so, jaja, pri čemu se jedno žumance odvaja za mazanje i zamesi se srednje meko testo.
Pokriva se folijom i ostavlja se da odstoji 30 minuta. Deli se na lopte veličine krupne jabuke.
Svaka se razvija u pravougaonik i maže se uljem. Odozgo se posipa namrvljenim sirom i narendanim kačkavaljem.
U donji deo se poređaju tanke kriške bundeve prethodno skuvane i oceđene. Uvija se u rolat, blago se uvrće i oblikuje u ružu.
Poređaju se u posusu za pečenje preko papira za pečenje. Nakon 10 minuta se mažu umućenim žumancem sa kašikom ulja i u sredinu svake ruže se stavlja kocke bundeve.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta dok se ne zarumeni. Jedemo sa jogurtom.