Način pripreme
Ugrejemo vodu i u njoj rastvorimo kvasac, šećer i 2-3 supene kašike brašna. Pokrivamo krpom i ostavljamo 10 minuta da se aktivira kvasac.
Odvojimo belanca i žumanca. Umutimo penu od belanaca, a žumanca odvojimo za premazivanje ružica. Rastopimo maslac i ulje.
Prosevamo brašno i pravimo udubljenje u koje sipamo kvasac, belanca, so i rastopljeni maslac.
Odvojimo mali deo maslaca za premazivanje gotovih mafina. Zamesimo meko testo koje se ne lepi i pokrivamo ga krpom na oko pola sata da se udvostruči.
Kad testo bude gotovo podelimo ga na 10 loptica. Svaku razvučemo na mali krugi pravimo 4 proreza. U sredinu stavimo kockicu sira i oblikujemo ružicu.
Stavljamo ih u kalupe za mafine, namažemo preostali maslacem i stavljamo u rernu na 50 stepeni oko 20 minuta.
Namažemo ih umućenim jajima sa 1 supenom kašikom mleka i pečemo na 180 stepeni sa ventilatorom oko 30 minuta.