Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Grisine sa origanom i bosiljkom

Grisine sa origanom i bosiljkom

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
1812866660
Grisine sa origanom i bosiljkom
Fotografije: Stanislava Armyanova
1 / 2
12/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Dovoljno je da ih probate, nakon toga nećete poželeti da pogledate druge"

Potrebni sastojci

  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • sirće - 1/2 kašičice
  • suvi kvasac - 1/3 kašičice
  • mlaka voda - 130 ml
  • origano
  • bosiljak
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - oko 330 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U vodu se stavlja kvasac i šećer i ostavlja se da naraste. Žumance se umuti. U njega se dodaje kiselo mleko sa sirćetom. Meša se dok se smesa ne homogenizuje.

Stavlja se maslinovo ulje, bosiljak, so i origano. Meša se sve dobro.

Počinje se sa dodavanjem malo brašna dok se ne dobije meko testo. Ostavlja se da naraste oko 30-40 minuta.

Testo se razvija u tanak list i seku se trake debljine 1 cm. Uvrću se i ređaju se u namazanu posudu za pečenje.

Peku se u unaprad zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa uključenim ventilatorom oko 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: