Krem supa od paradjza sa bosiljkom i origanom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
23/09/2019
"Baršunasta mekoća i nežnost - tako ćemo najbolje opisati ovu veličanstvenu supu "
Priprema10 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno15 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 400 g, oljušten, iz konzerve
  • sok od paradajza - 2 šolje
  • beli luk - 1 čen
  • bosiljak - 2 prstohvata, suv
  • origano - 2 prstohvata, suv
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 1/4 kašičice
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • kisela pavlaka
  • bosiljak - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Masnoća se zagreva u dubokoj šerpi.

Dodaje se mleveni beli luk, to se dešava kad se čen iseče na sitno, posipa se sa malo soli i širokim delom noža se izgnječi u pire.

Zaprži se 5-7 sekundi. Dodaje se paradajz i sok od paradajza, dodaju se i začini od bosiljka i origana i prstohvat-dva šećera.

Ostavlja se da provri na umerenoj ringli uz povremeno mešanje 5 minuta.

Sklanja se sa ringle i po izboru supa od paradajza može da se pasira ručnim mikserom u glatku konzistenciju.

Pri serviranju se dodaje svež iskidan bosiljak i kugla kisele pavlake.

Supa je lepa i topla, ali u principu se servira hladna.

Ova krem supa od paradajza je predivna za letnje dane.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar