Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Sorbe»Desert sa dinjom i portom

Desert sa dinjom i portom

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
1213252
Desert sa dinjom i portom1 / 2
13/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Ima deserata, čiji se recepti poput tajne prenose od čoveka do čoveka"

Potrebni sastojci

  • dinja - 2 komada, manje
  • šećer u prahu - 1 1/4 šolja (175 g)
  • belanca - 1 komad
  • porto - 4 kašike
  • menta - 4 struka, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Dinju isecite na pola, očistite i izdubite unutrašnjost, pa ostavite sa strane, a obe polovine stavite u zamrzivač da se ohlade.

Unutrašnjost dinje umutite u blenderu sa šećerom u prahu, belancem i portom. Dobijeno pire stavite u kalup za led i stavite u zamrzivač na 3 sata.

Pre serviranja, ledene kocke od dinje ponovo izblendujte ili ih ostavite cele i prebacite ih u polovine dinje. Ukrasite listovima mente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: