Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Tarator»Tarator sa šaragrepom, repom, rotkvicom i krastavcem

Tarator sa šaragrepom, repom, rotkvicom i krastavcem

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Pomoćnik kuvara
6928249
Tarator sa šaragrepom, repom, rotkvicom i krastavcem
Fotografije: Borislava Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Jedan drugačiji, raznobojan i najviše ukusan tarator"

Potrebni sastojci

  • bivolje mleko - 500 ml
  • krastavac - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • rotkvice - 5 komada
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • maslinovo ulje
  • bela repa - 1/2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo dobro opranu repu na sitne kocke. Rotkvice operemo i takođe usitnimo na kocke. Krastavac oljuštimo da ne bude mnogo nitrata i sečemo na sitno.

Šargarepu narendamo na sitno. Svo povrće stavljamo u posudu i posolimo. Tako ono pušta sok i tarator postaje veoma ukusan.

Dodajemo kiselo mleko u po želji 200 ili 400 ml vode. Maslinovo ulje i beli luk stavljamo pre nego što serviramo tarator, da bude svež.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: