Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Tarator»Tarator sa mladim dženarikama

Tarator sa mladim dženarikama

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
8920674
Tarator sa mladim dženarikama
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Ovaj tarator možete samo praviti na proleće, dok ima mladih dženarika Zato nemojte propustiti da uživate u njemu"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 2 kofice (svaka po 400 g)
  • dženarike - 2 šolje za kafu, zelene
  • beli luk - 1 čen
  • limun - 1/2 komada
  • ulje - 20 ml
  • voda - 1 l
  • so - 10 g
  • peršun - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mlade dženarike operemo dobro i očistimo od belih koštica.

Mleko mutimo dok ne postane homogeno. Dodajemo vodu i iscedimo sok od limuna.

Stavljamo očišćene dženarike. Beli luk očistimo i isečemo. Dodajemo i njega. Stavljamo ulje i so.

Dobro promešamo i ostavljamo neko vreme da se ohladi. Nakon toga sipamo u posude i po želji posipamo peršunom.

Dobijamo jedno vitaminsko predjelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: