Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Krekeri sa kokosom i kamamberom

Krekeri sa kokosom i kamamberom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Krekeri sa kokosom i kamamberom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 5
18/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
30
"Samo mislite da ne volite krekere - probajte i ove i ponovo ćemo popričati"

Potrebni sastojci

  • kokos - 100 g
  • kamamber - 100 g
  • ovsene pahuljice - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • maslac - 3 kašike
  • integralno brašno - 1 velika izvršita kašika
  • himalajska so
  • kumin
  • voda - oko 40 ml
  • semenke - lanene, bundevine i suncokretove, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kokos, ovsene pahuljice, jaja, omekšači maslac, prašak za pecivo, sir iskidan na parčiće, himalajska so i kumin, se promešaju dobro u posudi.

Dodaju se integralno brašno i voda, tek toliko da smesa za keks bude gusta.

U posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje kašikom zahvatamo smesu i ređamo.

Odozgo posipamo laneim, bundevinim i suncokretovim semenkama.

Pečemo u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Krekeri su idelani zajedno sa čašom vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: