Način pripreme
Nasecite luk na sitno, u tiganj stavite ulje i propržite luk, a zatim dodajte sitno iseckani paradajz. Kada se on prodinsta, dodajte nasečenu papriku i začine. Dinstajte sve još 2-3 minuta i skinite sa vatre.
Očistite šarana od krljušti, očistite ga iznutra, dobro ga operite i posolite ga i spolja i iznutra. Napunite šarana nadevom koji ste napravili i dobro ga ušijte.
Za testo: Rastvorite kvasac u vodi, dodajte so i brašno. Umesite testo. Polovinu testa stavite u nauljani pleh i dobro ga razvucite, pa na njega stavite šarana. Testo treba da bude samo ispod šarana.
Drugi deo stavite preko ribe, a možete napraviti mrežicu nožem ili neku drugu dekoraciju po vašem izboru. Testo premažite umućenim žumancem i pecite sve u umereno zagrejanoj rerni oko 2 sata.