Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kotleti na kanapeu od pirinča sa povrćem

Svinjski kotleti na kanapeu od pirinča sa povrćem

ažurirano:
Super MamASuper MamA
Šegrt
271282
Svinjski kotleti na kanapeu od pirinča sa povrćem
Fotografije: Super MamA
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Savršena šnicla ima potrebu za savršenim kanapeom."

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 4 komada
  • pirinač - 500 g
  • zamrznuto povrće - 1 paket miks
  • ulje - 4 - 5 kašika, za mazanje i dodavanje
  • majčina dušica - sušena
  • so - 4 prstohvata
  • biber - 4 prstohvata
  • kurkuma - 4 prstohvata
  • čubar - 4 prstohvata - mrvljeni
  • aleva paprika - 4 prstohvata
  • jabukovo sirće - 2 kašike
  • sok od limuna - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se kuva zajedno sa zamrznutim povrćem dok ne bude gotovo. U njih se dodaje kurkuma, so, ulje i biber.

Zagreva se ulje u dubokom tiganju za kotlete. Unapred se kotleti istucaju tučkom, da budu krhkiji. Začinjavaju se majčinom dušicom, alevom paprikom, biberom, solju, mrvljenim čubrom, sirćetom i sokom od limuna.

Stavljaju se u tiganj sa poklopcem i na laganoj vatri se peku po 10-15 minuta, sa jedne strane i isto toliko s druge strane.

Servira se na sledeći naćin:

2-3 lopte pirinča, odozgo svinjski kotlet - 1-2 komad (po želji i stepenu gladi) + 2 kašike sosa iz tiganja gde smo dinstali / ispekli kotlete.

Za više arome možete da dodate i svež peršun sitno isečen.

Nek vam je slatko! :))

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: