Način pripreme
Operemo dobro meso i isečemo ga na srednje parčiće. Stavljamo tiganj sa masnoćom na ringlu, sačekamo da se zagreje i dodajemo meso.
Nakon što se izdinsta, dodajemo očišćen i isečen luk i praziluk.
Ostavljamo tako dok meso i povrće ne omekšaju, i nakon toga dodajemo paradajz pire, alevu papriku, biber i beli luk.
Prelivamo vinom i vrelom vodom, solimo i ostavljamo aromatični vinski kebap da vri na tihoj vatri zajedno sa lovorovim listom.
Uzimamo drugu posudu, u koju stavljamo ulje.
Dodajemo pirinač i narendanu šargarepu, zapržimo, nakon toga sipamo 4 šolje vode iz iste šolje koju smo korisitili za pirinač.
Gotovu smesu sipamo u posudu za pečenje i stavljamo u rernu da se peče dok ne bude gotovo.
Pri serviranju stavljamo u tanjir prvo pirinač sa šargarepom i odozgo svinjski kebap.
Posipamo biberom i serviramo svinjski vinski kebap na kanapeu od pirinča.