Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana Riba»Ukusna skuša na kanapeu od dinstanog pirinča sa mnogo luka

Ukusna skuša na kanapeu od dinstanog pirinča sa mnogo luka

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Ukusna skuša na kanapeu od dinstanog pirinča sa mnogo luka
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
22/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Jedinstvena đakonija sa skušom koju svako, ali zaista svako, može da spremi"

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada
  • luk - 2 velike glavice
  • beli luk - 4 čena
  • paradajz - 2 komada, veliki
  • šećer - 1 kašičica
  • belo vino - 200 ml
  • ulje - za prženje
  • maslinovo ulje, za kuvanje
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • lovorov list - 2 komada
  • peršun - za posipanje
  • za kanape
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 50 ml
  • luk - 2 velike glavice
  • lovorov list - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • voda - 3 šolje, vruća
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa kanapeom, zagrevajući masnoću i zapržite sitno isečen luk u njih dok ne dobije zlatastu boju. Dodajte opran i osušen pirinač i zapržite dok ne postane staklast.

Prelijte vrućom vodom, dodajte lovorov list, posolite i pospite biberom po ukusu. Kuvajte oko 10 minuta na slaboj vatri i sklonite poluskuvan pirinač, poklopite posudu i uvijte krpom tako da se popari dok pirinač potpuno ne nabubri.

Zagrejte malo ulja u dubljem tiganju sa poklopcem i stavite očišćenu i na krupne parčiće isečenu ribu, zapržite sa svih strana dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Izvadite ribu i očistite tiganj, dodajte maslinovo ulje i dinstajte pod poklopcem sitno isečen luk zajedno sa lovorovim listovima na laganoj vatri dok luk ne postane staklast.

Dodajte oljušten i isečen paradajz sa šećerom, promešajte i ostavite da se malo krčka. Sipajte vino, posolite, pospite biberom, alevom paprikom, promešajte i dodajte zaprženu ribu.

Poklopite tiganj i kuvajte na veoma slaboj vatri, bez mešanja jela, samo rastresite tiganj povremeno. Dodajte nakon 10 minuta sitno isečen beli luk, pažljivo okrenite ribu i ostavite pod poklopcem da se krčka, dok jelo ne ostane samo na masnoći.

Sklonite sa vatre i servirajte ribu na kanapeu od disntanog pirinča. Pospite sveže isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: