Način pripreme
Počnite sa kanapeom, zagrevajući masnoću i zapržite sitno isečen luk u njih dok ne dobije zlatastu boju. Dodajte opran i osušen pirinač i zapržite dok ne postane staklast.
Prelijte vrućom vodom, dodajte lovorov list, posolite i pospite biberom po ukusu. Kuvajte oko 10 minuta na slaboj vatri i sklonite poluskuvan pirinač, poklopite posudu i uvijte krpom tako da se popari dok pirinač potpuno ne nabubri.
Zagrejte malo ulja u dubljem tiganju sa poklopcem i stavite očišćenu i na krupne parčiće isečenu ribu, zapržite sa svih strana dok ne dobije prijatnu preplanulost.
Izvadite ribu i očistite tiganj, dodajte maslinovo ulje i dinstajte pod poklopcem sitno isečen luk zajedno sa lovorovim listovima na laganoj vatri dok luk ne postane staklast.
Dodajte oljušten i isečen paradajz sa šećerom, promešajte i ostavite da se malo krčka. Sipajte vino, posolite, pospite biberom, alevom paprikom, promešajte i dodajte zaprženu ribu.
Poklopite tiganj i kuvajte na veoma slaboj vatri, bez mešanja jela, samo rastresite tiganj povremeno. Dodajte nakon 10 minuta sitno isečen beli luk, pažljivo okrenite ribu i ostavite pod poklopcem da se krčka, dok jelo ne ostane samo na masnoći.
Sklonite sa vatre i servirajte ribu na kanapeu od disntanog pirinča. Pospite sveže isečenim peršunom.