Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana riba»Ukusna skuša na kanapeu od dinstanog pirinča sa mnogo luka

Ukusna skuša na kanapeu od dinstanog pirinča sa mnogo luka

ažurirano:
Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Ukusna skuša na kanapeu od dinstanog pirinča sa mnogo luka
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Jedinstvena đakonija sa skušom koju svako, ali zaista svako, može da spremi."

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada
  • luk - 2 velike glavice
  • beli luk - 4 čena
  • paradajz - 2 komada, veliki
  • šećer - 1 kašičica
  • belo vino - 200 ml
  • ulje - za prženje
  • maslinovo ulje, za kuvanje
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • lovorov list - 2 komada
  • peršun - za posipanje
  • za kanape
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 50 ml
  • luk - 2 velike glavice
  • lovorov list - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • voda - 3 šolje, vruća
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa kanapeom, zagrevajući masnoću i zapržite sitno isečen luk u njih dok ne dobije zlatastu boju. Dodajte opran i osušen pirinač i zapržite dok ne postane staklast.

Prelijte vrućom vodom, dodajte lovorov list, posolite i pospite biberom po ukusu. Kuvajte oko 10 minuta na slaboj vatri i sklonite poluskuvan pirinač, poklopite posudu i uvijte krpom tako da se popari dok pirinač potpuno ne nabubri.

Zagrejte malo ulja u dubljem tiganju sa poklopcem i stavite očišćenu i na krupne parčiće isečenu ribu, zapržite sa svih strana dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Izvadite ribu i očistite tiganj, dodajte maslinovo ulje i dinstajte pod poklopcem sitno isečen luk zajedno sa lovorovim listovima na laganoj vatri dok luk ne postane staklast.

Dodajte oljušten i isečen paradajz sa šećerom, promešajte i ostavite da se malo krčka. Sipajte vino, posolite, pospite biberom, alevom paprikom, promešajte i dodajte zaprženu ribu.

Poklopite tiganj i kuvajte na veoma slaboj vatri, bez mešanja jela, samo rastresite tiganj povremeno. Dodajte nakon 10 minuta sitno isečen beli luk, pažljivo okrenite ribu i ostavite pod poklopcem da se krčka, dok jelo ne ostane samo na masnoći.

Sklonite sa vatre i servirajte ribu na kanapeu od disntanog pirinča. Pospite sveže isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: