Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kotleti na kanapeu od pirinča sa povrćem

Svinjski kotleti na kanapeu od pirinča sa povrćem

Super MamASuper MamA
Šegrt
271282
Svinjski kotleti na kanapeu od pirinča sa povrćem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Savršena šnicla ima potrebu za savršenim kanapeom"

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 4 komada
  • pirinač - 500 g
  • zamrznuto povrće - 1 paket miks
  • ulje - 4 - 5 kašika, za mazanje i dodavanje
  • majčina dušica - sušena
  • so - 4 prstohvata
  • biber - 4 prstohvata
  • kurkuma - 4 prstohvata
  • čubar - 4 prstohvata - mrvljeni
  • aleva paprika - 4 prstohvata
  • jabukovo sirće - 2 kašike
  • sok od limuna - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se kuva zajedno sa zamrznutim povrćem dok ne bude gotovo. U njih se dodaje kurkuma, so, ulje i biber.

Zagreva se ulje u dubokom tiganju za kotlete. Unapred se kotleti istucaju tučkom, da budu krhkiji. Začinjavaju se majčinom dušicom, alevom paprikom, biberom, solju, mrvljenim čubrom, sirćetom i sokom od limuna.

Stavljaju se u tiganj sa poklopcem i na laganoj vatri se peku po 10-15 minuta, sa jedne strane i isto toliko s druge strane.

Servira se na sledeći naćin:

2-3 lopte pirinča, odozgo svinjski kotlet - 1-2 komad (po želji i stepenu gladi) + 2 kašike sosa iz tiganja gde smo dinstali / ispekli kotlete.

Za više arome možete da dodate i svež peršun sitno isečen.

Nek vam je slatko! :))

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: