Način pripreme
Operemo i ocedimo šnicle. Istucamo ih tučkom, posolimo ih i pobiberimo. Operemo pečurke. One koje su male stavljamo cele, one koje su malo veće sečemo na pola.
Šargarepe ljuštimo i sečemo na deblje parčiće. Luk ljuštimo i sečemo na polu mesece. U šerpu stavljamo ulje. Ređamo šnicle, red šargarepe, luka i pečuraka, opet šnicle i opet povrće.
Sipamo vino, stavljamo tanjir dnom na gore. Poklapamo i dolivamo vodom da prekrije tanjir i stavljamo poklopac.
Kuvmo na slaboj vatri na ringli, treba lagano da se krčka. Ako je neophodno dodajemo vodu,
Za garnirung sam napravila kuvani krompir sa mirođijom. Oprala sam krompir i stavila ga da se kuva ceo. Nakon što je gotov, cedim od vode i ostavljam da se ohladi. Ljuštim i sečem, začinjavam solju i mirođijom.