Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Dinstani svinjski kotleti sa povrćem

Dinstani svinjski kotleti sa povrćem

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Dinstani svinjski kotleti sa povrćem
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
8
"Budu toliko krhki i aromatični, da se bukvalno seku viljuškom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 8 komda, kotleti bez kosti
  • pečurke - 500 g, sitne
  • šaragrepa - 3 komada
  • luk - 2 velike glavice
  • vino - 1 šolja, crveno
  • so - 4 prstohvata
  • biber - 1 kašičica
  • ulje - 100 ml
  • garnirung
  • krompir - 2 kg
  • so - 1 kašika
  • mirođija - 2 kašike, suva
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i ocedimo šnicle. Istucamo ih tučkom, posolimo ih i pobiberimo. Operemo pečurke. One koje su male stavljamo cele, one koje su malo veće sečemo na pola.

Šargarepe ljuštimo i sečemo na deblje parčiće. Luk ljuštimo i sečemo na polu mesece. U šerpu stavljamo ulje. Ređamo šnicle, red šargarepe, luka i pečuraka, opet šnicle i opet povrće.

Sipamo vino, stavljamo tanjir dnom na gore. Poklapamo i dolivamo vodom da prekrije tanjir i stavljamo poklopac.

Kuvmo na slaboj vatri na ringli, treba lagano da se krčka. Ako je neophodno dodajemo vodu,

Za garnirung sam napravila kuvani krompir sa mirođijom. Oprala sam krompir i stavila ga da se kuva ceo. Nakon što je gotov, cedim od vode i ostavljam da se ohladi. Ljuštim i sečem, začinjavam solju i mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: