Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Tart Taten sa crvenim lukom

Tart Taten sa crvenim lukom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Tart Taten sa crvenim lukom
Fotografije: Hrana za Dushata
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Koziji sir, crveni luk i klasičan tart taten - ne možete da odolite"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • maslac - 130 g
  • voda - 200 ml
  • crveni luk - 5 - 6 glavica
  • sir - 200 g, koziji
  • smeđi šećer - 100 g
  • kurkuma - 15 g
  • žalfija - 20 g
  • maslinovo ulje
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste pripremili osnovu tarta pomešajte u posudi hladan maslac, isečen na kockice, brašno i kurkumu. Promešajte rukama. Dodajte postepeno vodu i zamesite testo.

Za nadev karamelizujemo krupnije iseckan luk sa braon šećerom u ugrejanoj posudi sa uljem, odgovarajućoj za pečenje. Sitmo iseckamo žalfiju i dodajemo u posudu sa lukom.

Razvucite testo od maslaca da bude debljine 5 mm i pokrijte sa njim luk u posudi. Podvijte ivice testa. Pospite odozgo smeđim šećerom. Prebacite u posudu na vatri u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 15 minuta.

Kad tart bude gotov okrenite ga na odgovarajući tanjir za servirajte i pospite mrvljenim kozijim sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: