Način pripreme
Prelijte očišćeni spanać hladnom vodom i ostavite da provei. Voda treba da prokriva spanać.
Nakon što tečnost provri, izvadite spanać. Procedite ga kroz sito i procedite tečnost.
Ostavite da se ohladi. Umutite jaja, dodajte sveže mleko i kašu od spanaća. Začinite solju.
Promešajte. Dodajte brašno uz neprestano mešanje dok ne dobijete testo za palačinke.
Ugrejte odgovarajući tiganj za palačinke. Namažite dno maslacem.
Sipajte kutlačom od tečnosti i rasporedite po dnu pleha. Pecite palačinke dok ne budu gotove sa obe strane.
Mešajte dok ne dobijete krem. Isecite strukove mladog luka i masline sitno. Dodajte ih u krem.
Namažite palačinke sa jedne strane, uvijte kao paketić i zavežite perom mladog luka.
Servirajte sa maslinama, suvim peršunom i senfom.
Idealno predjelo!