Vafli sa belim lukom i ceđenim kiselim mlekom
bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Galete»Vafli sa belim lukom i ceđenim kiselim mlekom

Vafli sa belim lukom i ceđenim kiselim mlekom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Vafli sa belim lukom i ceđenim kiselim mlekom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 3
22/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije14
"Ko je rekao da vafli treba da budu samo slatki? Ovi su slani i savršeni su"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo blago veže mleko i vodu. Pomešamo zajedno sa šećerom (1/2 kašičice), solju (1 kašičica), suvim kvascem (2 kašičice), umućenim jajetom i uljem (2 kašike).

Promešsmo i dodajemo postepeno brašno (približno 450 g), dok ne dobijemo testo malo gušće od boze (po proceni, možemo da pospemo još brašna).

Uvijamo posudu, u kojoj je testo, kuhinjskom krpom i ostavljamo da naraste u toploj sobi (35-45 minuta). Posuda treba da je veća, da testo može da naraste.

Kada je testo gotovo, dobro zagrevamo pekač za vafle. Kutlačom grebemo naraslo testo, sipamo u pekač i pečemo.

Gotove vafle, ispečene sa obe strane, mažemo dok su još vrući mekim maslacem i stavljamo jedan na drugi da ostanu topli i mekani.

Serviramo sa ceđenim kiselim mlekom i jogurtom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: