Način pripreme
U duboku šerpu stavite luk, karanfilić, pirinač, lovorov list, bujon i šafran. Ostavite da proključa i poklopite. Kuvajte oko 15-20 minuta ii dok pirinač ne bude gotov. Ako je potrebno, sipajte još vode. Rasporedite ga po tavi, da se brže ohladi.
Oljuštite crveni luk i isecite ga na 4 dela, stavite u tiganj sa 50 ml vode, sirćem, vinom i prstohvatom soli. Neka se sve kuva oko 5 minuta, dok stalno mešate, pa dodajte 50 g ulja. Ostavite da se kuva, sve dok s emalo ne zgusne. Sklonite sa vatre.
Očistite dimljenu mocarelu od kore. Iseckajte je na kockice i dodajte pirinču. Dodajte 2 kašike parmezana i posolite.
Od pirinča napravite lopte (da budu manje od pomorandže) i obavijte ih mlevenim mesom.
Stavite u tavu, poprskajte uljem i dodajte biber, pa na kraju ruzmarin.
Pecite 30 minuta na 180 stepeni ili dok meso ne bude gotovo.
Servirajte sa kockicama povrća, koje ste sušili 5 minuta u tiganju sa malo ulja.