Način pripreme
Očistite i operite koprivu, poparite je u ključaloj vodi na 2-3 minute i procedite.
U tepsiju sipajte ulje i dodajte sitno iseckan luk i proceđenu koprivu, dinstajte dok voda ne ispari.
Dodajte oguljen i izrendan paradajz, crni biber po ukusu i ostavite da malo vri dok ne ispari voda od paradajza.
Dodajte prethodno opran pod mlazom vode i proceđen pirinač. Dobro izmešajte i sipajte 1.200 l tople vode, posolite po ukusu.
Izmešajte i stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 200°C, pecite dok pirinač ne bude gotov.
Za to vreme pripremite preliv - umutite jaja, dodajte kiselo mleko i ponovo mešajte, posolite po ukusu i zalijte gotovo prolećno jelo.
Vratite tepsiju sa musakom sa pirinčem u rernu, pecite dok se ne dobije zlatasta korica preliva.
Neka vam je ukusno sa ovom musakom od pirinča i koprive.