Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Sendviči sa teletinom i senfom sa medom

Sendviči sa teletinom i senfom sa medom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Sendviči sa teletinom i senfom sa medom
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Za nas sendvič nije zamo sendvič - on je ukusni svemir u kojem topimo zadovoljstvo"

Potrebni sastojci

  • integralni hleb - 1 komad
  • teleći ribić - 200 g
  • rukola - 20 g
  • za čatni od paradajza
  • čeri paradajz - 250 g
  • crveni luk - 1 glavica
  • đumbir - 10 g, koren
  • šećer - 1 kašičica
  • jabukovo sirće - 50 ml
  • ljuta aleva paprika
  • so
  • senf sa medom
  • senf - 2 supene kašike, sa krupnijim zrnima
  • med - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • limun - 1 komad
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite čatni od paradajza tako što prvo isečene crvenu luk na kockice. Izdinstajte luk u 2 supene kašike maslinovog ulja. Dodajte izrendani koren đumbira. Prepolovite čeri paradajz i stavite ga u tiganj.

Dodajte 1 kašičicu šećera, 50 ml jabukovog sirćeta i prstohvat soli i ostavite smesu da se redukuje. Završite čatni od paradajza sa krupnijom alevom paprikom.

Očistite teleći ribić od žilica. Začinite solju i biberom. Pecite file u ugrejanom tiganju. Isecite integralni hleb na kriške i stavite u tiganj u teletinu da se zapeče i da se začini od sokova mesa.

Za sos u posudi pomešajte jednake količine meda i senfa. Dodajte malo maslinovog ulja i neprestano mešajte dok ne dobijete glatku i homogenu konsistenciju. Dodajte sok od pola limuna i posolite.

Isecite pečeni ribić na listove i poređajte sendvič, prvo namažite zapečene kriške medenim senfom, odozgo poređajte teletinu i završite čatnijem i svežom rukolom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: