Način pripreme
Pripremite čatni od paradajza tako što prvo isečene crvenu luk na kockice. Izdinstajte luk u 2 supene kašike maslinovog ulja. Dodajte izrendani koren đumbira. Prepolovite čeri paradajz i stavite ga u tiganj.
Dodajte 1 kašičicu šećera, 50 ml jabukovog sirćeta i prstohvat soli i ostavite smesu da se redukuje. Završite čatni od paradajza sa krupnijom alevom paprikom.
Očistite teleći ribić od žilica. Začinite solju i biberom. Pecite file u ugrejanom tiganju. Isecite integralni hleb na kriške i stavite u tiganj u teletinu da se zapeče i da se začini od sokova mesa.
Za sos u posudi pomešajte jednake količine meda i senfa. Dodajte malo maslinovog ulja i neprestano mešajte dok ne dobijete glatku i homogenu konsistenciju. Dodajte sok od pola limuna i posolite.
Isecite pečeni ribić na listove i poređajte sendvič, prvo namažite zapečene kriške medenim senfom, odozgo poređajte teletinu i završite čatnijem i svežom rukolom.