Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Salata od ribe»Salata sa mariniranom haringom i cveklom

Salata sa mariniranom haringom i cveklom

EvaEva
Početnik
2334
Salata sa mariniranom haringom i cveklom
Fotografije: Eva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ozbiljna salata koja želi ozbiljan odnos i ozbiljno piće"

Potrebni sastojci

  • marinirana haringa - 200 g, fileti
  • crvena cvekla - 2 glavice (može i gotova iz konzerve)
  • crveni luk - 1 glavica
  • jabuka - 1 komad
  • sterilisani krastavčići - 3 komada + 1 šolja soka iz tegle
  • majonez - 3 - 4 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene glavice cvekle skuvajte, nemojte ih ljuštiti, pri čemu bi voda trebalo da ih pokrije. Kada bocnete viljuškom i ona lako ulazi u cveklu, znači da je gotova.

Oljuštenu jabuku isecite na kocke. Marinirana haringa se ocedi i seče se na parčiće veličine ostalih isečenih sastojaka, tako isecite i oceđene krastavčiće.

Pomešajte sve sastojke u posudi.

Za sos za salatu promešajte majonez sa sokom iz tegle, šećerom i solju.

Salata se preliva dresingom i meša se lagano. Ostavlja se u frižider na bar 8 sati pre serviranja, jer će tako sastojci upiti sos.

Pre serviranja opet promešajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: