Način pripreme
/undefined Operemo sveže obrane listove maslačka. Da bismo smanjili gorak ukus, potopimo ih na 30 minuta u hladnu vodu. Ocedimo dobro i osušimo. Poređamo ih na tanjir.
Krompir skuvamo u kupućoj posoljenoj vodi. Nakon što se ohladi, isečemo na kockice.
Slaninu isečemo na trakice i pečemo dok ne dobije zlatnu koricu u ugrejanom teflonskom tiganju.
U njemu zapečemo i šalot, isečen na debele kriške.
U unutrašnjost stavljamo pečeni šalot i sastojke za dresing. Pasiramo dok ne dobijemo glatku smesu.
U blender stavljamo zalogaje čabate i slaninu, sameljemo na mrvice. Ostavljamo nekoliko hrskavog čipsa od slanine za ukras.
Poširamo povira prepeličija jaja.
Serviramo salatu, začinjenu dresingom pre konzumiranja.
Odozgo posipamo hrskavom slaninom.
Zavrpavamo rovitim jajaima i čipsom od slanine.
Ukrašavamo cvetovima nevena i divljim zumbulom.