Način pripreme
Slatku papriku isecite na trakice ili kako želite.
Narežite slaninu i stavite u posudu. Dodajte so, biber i soja sos. Promešajte. Ostavite da se marinira 10-20 minuta.
Mariniranu slaninu vrlo lagano propržite na maslinovom ulju do zlatne boje.
U ulju koje je ostalo posle prženja slanine lagano propržite slatku papriku 3 minuta uz stalno mešanje.
Listove mešavine radiča operite, osušite, iskidajte rukama na krupnije komade i stavite na tanjir za serviranje.
Isecite paradajz na male kriške ili ih jednostavno prepolovite.
Po vrhu rasporedite kriške pečene paprike.
Na vrh stavite toplo povrće, komade pržene hrskave slanine.
Po vrhu pospite mesnu salatu susamom.
Toplu salatu sa hrskavom slaninom i slatkim paprikama možete preliti sokom od limete, balzamiko sirćetom i ukrasiti začinskim biljem.