Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Krem supa od leblebija sa slaninom i pečurkama

Krem supa od leblebija sa slaninom i pečurkama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Krem supa od leblebija sa slaninom i pečurkama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Uzmite najveću kašiku koju imate, jer danas serviramo krem supu sa leblebijama, slaninom i pečurkama, prijatno"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čena
  • ruzmarin - 1 prstohvat
  • paradajz - 1 komad
  • za garniranje
  • slanina - 100 g
  • pečurke - 3 komada
  • maslinovo ulje
  • žalfija - 2 listića
  • belo vino - 1 šolja
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite leblebije u hladnoj vodi 24 sata. Stavite nabubrele leblebije u šerpu, dodajte luk isečen na sitno, celer, ruzmarin, beli luk i šargarepu. Posolite.

Kuvajte dok leblebije ne omekšaju. Pasirajte supu. U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Zapržite slaninu dok ne postane zlatasta. Prelijte belim vinom i sačekajte nekoliko minuta dok alkohol ne ispari.

Ubacite isečene pečurke na kriške u slaninu. Dodajte nekoliko litića žalfije. Poklopite posudu i dinstajte dok ne ostane na masnoći. Servirajte krem supu toplu sa slaninom i pečurkama, prelivenu maslinovim uljem od dinstanja.

Ukusna krem supa od leblebija sa slaninom i pečurkama!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: