Zapečene makarone sa aromom pomorandže

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
24/04/2019
"Ne znate šta su zaista ukusne i aromatične makarone u rerni, dok ne probate ove "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano32
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • makarone - 1 pakovanje
  • maslac - 120 g
  • sir - 250 g
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 kašičica
  • pavlaka - 300 ml, za kuvanje
  • sok od pomorandže - 200 ml
  • vanilin šećer - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte makarone dok ne budu polugotove, pa ocedite vodu. Stavite ih u tavu.

Otopite maslac i blago ih propržite, tako da dobijete specifičnu aromu prženog maslaca, ali pazite da ne zagori. Isipajte preko makarona i pomoću dve kašike sve promešajte, tako da se sve pomeša i rasporedite svuda.

Izmrvite sir pomoću viljuške i stavite preko makarona. Promešajte ponovo.

U činiji umutite jaja i šećer. Dodajte brašno i vanilin šećer. Dobro promešajte i sipajte pavlaku i sveže ceđeni sok od pomorandže. Ponovo promešajte. Dobijenom smesom prelijte makarone i stavite tavu u zagrejanu rernu.

Pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta, dok se ne stegnu i dok se ne stvori korica.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar