Makarone sa bundevom i suvim grožđem u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
24/04/2019
"Užasno ukusne slatke makarone "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • makarone - 200 g, integralne
  • pire od bundeve - 1 šolja
  • suvo grožđe - 50 g
  • sok od pomorandže - od 1 voćke
  • jaja - 3 komada
  • smeđi šećer - 1/2 šolje
  • sveže mleko - 2 šolje
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo makarone u vodi sa prstohvatom soli.

Poluskuvane makarone iscedimo od vode u sipamo u vatrostalnu posudu. Umutimo jaja sa šećerom i njima dodajemo vanilu i sveže mleko.

Sipamo mlečnu smesu u makarone. Dodajemo pire od skuvane bundeve i suvo grožđe natopljeno u soku od pomorandže.

Promešamo pažljivo sastojke. Stavljamo posudu u drugu, veću od nje, sa vodom i pečemo na 160 stepeni oko 40-45 minuta.

Pazimo da voda u donjoj posudi ne provri!

Serviramo sa karamel sosom po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar