Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burito»Burito sa teletinom i pasuljem

Burito sa teletinom i pasuljem

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
757148
Burito sa teletinom i pasuljem
Fotografije: Iskra
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ova aroma, ovaj neponovljivi ukus"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • crveni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • korijander - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • paradajz pire - 5 kašika
  • teleći bujon - 1 šolja
  • crveni pasulj - 1 konzerva
  • tortilja - 6 komada
  • kačkavalj - narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Dinstamo luk i beliu luk u maslinovom ulju. Dodajemo mleveno meso i pržimo dok se ne zarumeni.

Dodajemo alevu papriku i korijander, mešamo i dodajemo bujon, paradajz pire i brašno.

Nakon što provri, smanjujemo ringlu.

Kada se zgusne, dodajemo pasulj, mešamo nekoliko minuta i raspoređujemo preko tortilja zajedno sa narendanim kačkavaljem.

Presavijamo ih i zapečemo 15-20 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: