Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme sa pasuljem i slaninom

Sarme sa pasuljem i slaninom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Sarme sa pasuljem i slaninom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Ovo jelo zaslužuje pravog Oskara, a dok ga dobije, vi obavezno probajte"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • pasulj - 500 g
  • slanina - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • nana
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pasulj i ocedite ga. U tiganju sa malo ulja prodinstajte luk i šargarepu. Dodajte kockice slanine i začine. Na kraju dodajte pasulj i dobro promešajte.

Odvojite listove kupusa og glavice. U svaki stavite nadev i uvijte u sarme.

Poređajte u tavu i sipajte vodu. Pokrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 40-45 minuta. Na kraju pečenja sklonite foliju i dopecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: