Način pripreme
U posudu stavite pasulj i prelijte ga čistom vodom, nakon toga ga ostavite da stoji potopljen celu noć. Ujutru ga procedite.
Operite teleće meso i isecite ga na komadiće. Sipajte nekoliko kašika ulja u ekspres lonac i pržite meso dok ne postane zlatkasto.
Iseckajte povrće i dodajte ga da se malo zaprži. Sipajte paradajz pire i pasulj, začinite začinima i sipajte vodu. Zatvorite poklopcem i pasulj kuvajte tridesetak minuta.
U maloj šerpi zagrejte masnoću i propržite alevu papriku neprestano mešajući.
Dodajte brašno i nakon otprilike minutu prebacite zapršku u pasulj. Dobro izmešajte.
Pasulj prebacite u zemljani lonac. Stavite ga u hladnu rernu, uključite na 200 stepeni i precite otprilike 40 minuta.
Pasulj u zemljanom loncu sa teletinom je gotov.