Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Salata sa Makaronama»Salata od makarona sa ementalerom i povrćem

Salata od makarona sa ementalerom i povrćem

VeselinaVeselina
Inovator
134431k24
Salata od makarona sa ementalerom i povrćem
Fotografije: Veselina
1 / 2
26/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
14
"Lagana i hranljiva salata, pogodna za zauzete domaćice, koje žele da naprave nešto brzo i lagano"

Potrebni sastojci

  • makarone - 400 g
  • so - po ukusu
  • majonez - 200 g
  • kiselo mleko - 300 g
  • biber - po ukusu
  • čeri paradajz - 8 komada, za ukras
  • šunka - 130 g, pileća
  • kiseli krastavčići - 1 tegla
  • šargarepa - 2 velike
  • ementaler - 130 g
  • grašak - 300 g, iz konzerve
  • peršun - 4 komada, grančice
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo makarone u velikoj šerpi na ringli oko 10 minuta. Očistimo šargarepe i sečemo na parčiće. Stavljamo šargarepe u malu kaserolu ili drugu posudu sa vodom. Skuvamo šargarepe.

Sečemo šargarepe na male kocke kao za rusku salatu. Ocedimo skuvane makarone u cediljki. Stavljamo oceđene makarone u posudu za pečenje. Začinjavamo ih solju i biberom po ukusu i promešamo.

Sečemo marinirane krastavčiće na kocke. Sečemo takođe na male kocke ementaler i šunku. U posudu stavljamo šaragrepu i krastavčiće, koje smo isekli, ementaler i šunku.

Skroz na kraju u posudu stavljamo i grašak iz konzerve i promešamo da se pomešaju svi sastojci. Pomešamo kiselo mleko i majonez i mešamo dobro oba.

U makarone stavljamo sve i promešamo, tako da upiju sve. Sipamo u 2-3 posude i ukrašavamo sa prepolovljenim čeri paradajzom i grnčicama svežeg peršuna. Odozgo posipamo biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: