Način pripreme
Skuvamo makarone u velikoj šerpi na ringli oko 10 minuta. Očistimo šargarepe i sečemo na parčiće. Stavljamo šargarepe u malu kaserolu ili drugu posudu sa vodom. Skuvamo šargarepe.
Sečemo šargarepe na male kocke kao za rusku salatu. Ocedimo skuvane makarone u cediljki. Stavljamo oceđene makarone u posudu za pečenje. Začinjavamo ih solju i biberom po ukusu i promešamo.
Sečemo marinirane krastavčiće na kocke. Sečemo takođe na male kocke ementaler i šunku. U posudu stavljamo šaragrepu i krastavčiće, koje smo isekli, ementaler i šunku.
Skroz na kraju u posudu stavljamo i grašak iz konzerve i promešamo da se pomešaju svi sastojci. Pomešamo kiselo mleko i majonez i mešamo dobro oba.
U makarone stavljamo sve i promešamo, tako da upiju sve. Sipamo u 2-3 posude i ukrašavamo sa prepolovljenim čeri paradajzom i grnčicama svežeg peršuna. Odozgo posipamo biberom.