Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Biljni špageti sa hrskavim povrćem

Biljni špageti sa hrskavim povrćem

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661205k173
Biljni špageti sa hrskavim povrćem
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 8
26/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Aromatične i ukusne, a ne treba da propustimo da spomenemo da su i zdrave - generalno savršene špagete"

Potrebni sastojci

  • špageti - 500 g, fini
  • šargarepa - 4 komada, velika
  • karfiol - 2 šake, nalomljen
  • paprika - 2 - 3 komada, zelena + 1 - 2 crvene
  • luk - 1 glavica
  • bosiljak - 1 prstohvat, sušeni, mrvljeni
  • majčina dušica - 1 prstohvat, sušena, mrvljena
  • nana - 1 prstohvat, sušena, mrvljena
  • čubar - 1 prstohvat, sušeni, mrvljeni
  • kumin - 1/2 kašičice
  • korijander - 1 prstohvat
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • sok od limuna - po želji, sveže ceđen
  • himalajska so - 1 i 1/2 kašičica, fina
  • nerafonisano suncokretovo ulje - 3 kašike
  • voda - 1, 2 - 1, 5 litara
* merne jedinice

Način pripreme

Da bismo spremili ove špagete prvo pripremamo povrće. Šargarepe ljuštimo ljuštilicom na fine trake; operemo i iskidamo karfiol; isečemo paprike i luk na sitno.

U kipuću vodu dodajemo so i nerafinisano suncokretovo ulje. Dodajemo povrće, promešamo i nakon 3-5 minuta dodajemo i špaget, koje lomimo na pola.

Ponovo mutimo i ostavljamo da se kuva. Nakon oko 8 minuta počinjemo da začinjavamo nabrojanim biljkama i začinima, mešajući često bambusovom ravnom mutilicom.

Ostavljamo na ringli dok se začini ne sjedine sa povrćem i sklanjamo sa ringle kada špageti upiju vodu i budemo sigurni da su gotovi. Dodajemo sok od limuna po želji.

Raspoređujemo u tri duboka tanjira i serviramo sa čačkalicama!

Toplo, ukusno i aromatično!

Čudesnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: