Način pripreme
Počnite sa nadevom, tako što u malo ugrejanog ulja propržite sitno iseckan luk, beli luk i izdrobljeno mleveno meso. Dodajte sok od paradajza i vodu, posolite i ostavite da vri 15 minuta. Jelo pospite biberom i origanom, promešajte i skinite sa vatre.
Za sos od kačkavalja rastopite maslac, dodajte brašno i pržite dok ne promeni boju. U njih dodajte, uz neprestano mešanje sveže mleko i dodajte kačkavalj isečen na kockice. Kuvajte dok se kačkavalj ne rastopi.
Namažite maslacem dno vatrostalne činije, odgovarajuće za lazanje. Ravnomerno rasporedite mali deo nadeva po dnu, odozgo poređajte tri kore za lazanju. Preko njih rasporedite polovinu preostalog nadeva i ravnomerno prelijte sosom od kačkavalja. Nakon toga tri kore za lezanju preostali nadev i ponovo sos.
Završite sa poslednje tri kore za lazanju i prelijte preostalim sosom od kačkavalja, pospite izrendanim kačkavaljem i malo origana. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.