Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuve車nicla od divlje svinje u kupusu

Šnicla od divlje svinje u kupusu

Radka SlavovaRadka Slavova
Pomoćnik kuvara
36499
Šnicla od divlje svinje u kupusu
Fotografije: Radka Slavova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
6
"Kako se sprema šnicla od divlje svinje rećićemo vam, ako nas nakon toga pozovete da je probamo"

Potrebni sastojci

  • divlje meso - 1 kg
  • so
  • aleva paprika
  • biber - mleveni i u zrnu
  • čubar
  • kiseli kupus
  • mast
  • lovorov lidt
  • pirinač - 1 šolja
  • pečurke - 1 tegla
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se seče na male parčiće, blago se istuca i začinjava se biberom, alevom paprikom solju, čubrom.

Zaprži se sa obe strane u tiganju sa svinskom mašću.

Gotove se uvijaju u list kupusa i ređaju se u jedan red u glinenu posudu.

Odovojeno se zaprže pirinač i pečurke sa malo soli i aleve paprike.

Ova smesa se stavlja preko šnicli i tako se ređaju dok se sastojci na potroše.

Po sredini se stavlja lovorov list i biber u zrnu.

Prelivaju se vodom i pokrivaju se do polovine.

Stavlja se poklopac i đuvečara se stavlja u hladnu rernu na 180 stepeni na oko dva i po sata.

Serviraju se šnicle sa garnirungom od pirinča.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: