Dinstane rolnice od divlje svinje

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
03/12/2019
"Divljač se kuva sa merakom, to je istina, sa merakom, isproban recept i sa kiselim kupusom "
Priprema50 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno200 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano133
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • meso od divlje svinje - 800 g, bez kostiju od buta
  • kiseli kupus - 200 g
  • aleva paprika
  • ulje - 6 kašika
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • nana
  • so
  • za marinadu
  • bujon - 600 ml, od kostiju
  • luk - 1 glavica, crni
  • crveno vino - 1/2 šolje
  • lovorov list
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite prethodno u vodi i sirćetu natopljeno meso od divlje svinje. Isecite ga po dužini na tanke listove i natopite ga u prethodno napravljenoj marinadi od nabrojanih sastojaka, koja je dobro zagrejana. Ostavite ga da se marinira 10 sati na hladnom mestu.

Nakon toga izvadite meso i razvijte ga na radnoj površini ili stolu. Očistite listove kupusa od tvrdih delova i rasporedite preko mesa od vepra. Odozgo pospite alevom paprikom, mrvljenom nanom i istucanim belim lukom.

Uvijte rolnice i zavežite ih koncem. Zapržite ih ravnomerno u ulju, nakon toga ih prelijte sa delom proceđene marinade koja je ponovo zagrejana u posudi. Pokrijte folijom ili poklopcem i pecite rolnice od divlje svinje duže vreme.

Servirajte ih prelivene sopstvenim sosom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar