Dinstane rolnice od divlje svinje
Задушени рула от глиган
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Divljač»Rolatići»Dinstane rolnice od divlje svinje

Dinstane rolnice od divlje svinje

Fat BertaFat Berta
Džedaj
6219850267
Dinstane rolnice od divlje svinje1 / 2
03/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
4
"Divljač se kuva sa merakom, to je istina, sa merakom, isproban recept i sa kiselim kupusom"

Potrebni sastojci

  • meso od divlje svinje - 800 g, bez kostiju od buta
  • kiseli kupus - 200 g
  • aleva paprika
  • ulje - 6 kašika
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • nana
  • so
  • za marinadu
  • bujon - 600 ml, od kostiju
  • luk - 1 glavica, crni
  • crveno vino - 1/2 šolje
  • lovorov list
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite prethodno u vodi i sirćetu natopljeno meso od divlje svinje. Isecite ga po dužini na tanke listove i natopite ga u prethodno napravljenoj marinadi od nabrojanih sastojaka, koja je dobro zagrejana. Ostavite ga da se marinira 10 sati na hladnom mestu.

Nakon toga izvadite meso i razvijte ga na radnoj površini ili stolu. Očistite listove kupusa od tvrdih delova i rasporedite preko mesa od vepra. Odozgo pospite alevom paprikom, mrvljenom nanom i istucanim belim lukom.

Uvijte rolnice i zavežite ih koncem. Zapržite ih ravnomerno u ulju, nakon toga ih prelijte sa delom proceđene marinade koja je ponovo zagrejana u posudi. Pokrijte folijom ili poklopcem i pecite rolnice od divlje svinje duže vreme.

Servirajte ih prelivene sopstvenim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: