Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Rolatići»Dinstane rolnice od divlje svinje

Dinstane rolnice od divlje svinje

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Dinstane rolnice od divlje svinje1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
4
"Divljač se kuva sa merakom, to je istina, sa merakom, isproban recept i sa kiselim kupusom"

Potrebni sastojci

  • meso od divlje svinje - 800 g, bez kostiju od buta
  • kiseli kupus - 200 g
  • aleva paprika
  • ulje - 6 kašika
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • nana
  • so
  • za marinadu
  • bujon - 600 ml, od kostiju
  • luk - 1 glavica, crni
  • crveno vino - 1/2 šolje
  • lovorov list
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite prethodno u vodi i sirćetu natopljeno meso od divlje svinje. Isecite ga po dužini na tanke listove i natopite ga u prethodno napravljenoj marinadi od nabrojanih sastojaka, koja je dobro zagrejana. Ostavite ga da se marinira 10 sati na hladnom mestu.

Nakon toga izvadite meso i razvijte ga na radnoj površini ili stolu. Očistite listove kupusa od tvrdih delova i rasporedite preko mesa od vepra. Odozgo pospite alevom paprikom, mrvljenom nanom i istucanim belim lukom.

Uvijte rolnice i zavežite ih koncem. Zapržite ih ravnomerno u ulju, nakon toga ih prelijte sa delom proceđene marinade koja je ponovo zagrejana u posudi. Pokrijte folijom ili poklopcem i pecite rolnice od divlje svinje duže vreme.

Servirajte ih prelivene sopstvenim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: