Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Mađarski punjeni but od divlje svinje

Mađarski punjeni but od divlje svinje

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Mađarski punjeni but od divlje svinje1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
5
"Sigurni smo da vam ovaj viši kulinarski kurs neće biti težak! Vi ste naš kulinar ubica"

Potrebni sastojci

  • meso divlje svinje - 2 kg
  • masnoća - 1 šoljica
  • mleveno meso - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • hleb - 2 kriške
  • sveže mleko
  • slanina - 100 g, slana
  • peršun
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Neophodno je da se but marinira 2 do 4 dana. Marinirani but odvojimo od kosti, a dobijeno udubljenje posipamo začinima i mažemo maslacem.

Mleveno meso zamesimo sa jajetom, prezlama, slaninom, hlebom natopljenim u mleku, biberom i solju. Ovim nadevom punimo već začinjen but. Zašivamo otvor i mažemo ga masnoćom.

Pečemo kontinuirano u umerenoj rerni, pri čemu but treba da je pod poklopcem ili folijom, da se ne osuši. S vremena na vreme ga prelivamo sosom od masnoća koje je pustio.

Ako želite da skratite vreme kuvanja, možete unapred da skuvate but, dok ga nakon toga tokom pečenja prelivate dobijenim bujonom.

Tako napravljeno meso je ukusno i hladno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: