Paradajz sa nadevom od patlidžana

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
26/04/2019
"Hm, do sada bismo jeli samo patlidžan sa nadevom od paradajza, ali ne bismo se setili da probamo da napravimo paradajz sa nadevom od patlidžana Sjajna ideja, sjajno jelo "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano28
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 komada, srednji
  • patlidžan - 1 komad, od 200 g
  • luk - 1 komad
  • peršun - po ukusu
  • origano - po ukusu
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo paradajz i odsečemo odozgo kao poklopce. Izdubimo mesnati deo, dajući paradajzu oblik čaše. Okrećemo da se ocedi.

Patlidžan ljuštimo i sečemo na sitne kocke. Solimo i prelivamo vodom da se ocedi gorak sok. Sečemo luk na sitno. Stavljamo luk da se dinsta ulju i malo vode, zajedno sa patlidžanom koji smo ocedili od vode.

Kada luk i patlidžan omekšaju i ostanu na masnoći, dodajemo iseckani srednji deo paradajza, peršun, origano, alevu papriki, so i šećer. Kuvamo jelo dok ne ostane na masnoći. Sa dobijenim nadevom punimo paradajz. Poklapamo poklopcima od paradajza i stavljamo u vruću rernu da se ispeku.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar