Način pripreme
Patlidžane operite i isecite po dužini na tanke kriške. Posolite ih i ostavite malo da puste gorak sok.
Za to vreme napravite nadev.
Narendajte kačkavalj. Čenove belog luka izgnječite ili narendajte na sitno. Peršun i mirođiju sitno iseckati. Pomešajte sve sastojke i dodajte kiselo mleko. Ako je potrebno, možete dodati još 1-2 kašike kiselog mleka. Dobro promešajte i ostavite sa strane dok pripremate patlidžan.
Stavite tiganj sa uljem na šporet da se zagreje. U međuvremenu, lagano umutite jaja sa prstohvatom soli.
Kada se ulje u tiganju zagreje, započnite proces:
Uvaljajte kriške patlidžana prvo u brašno, pa u jaja i pržite na umereno jakoj vatri sa obe strane oko 3-4 minuta.
Na jedan kraj patlidžana stavite nadev i urolajte.
Poslužite 2 rolnice na lepom tanjiru na listu zelene salate, kao predjelo ili kao večeru.