Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Rolnice od patlidžana sa nadevom

Rolnice od patlidžana sa nadevom

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Rolnice od patlidžana sa nadevom
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ukusno letnje predjelo od patlidžana koje možete poslužiti uz hladno pivo i podeliti sa prijateljima!"

Potrebni sastojci

  • patlidžani - 2 komada, oko 400
  • ulje - za prženje oko 100 ml
  • ZA NADEV
  • kačkavalj - 100 g
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • peršun - nekoliko grančica
  • mirođija - 3 grančice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so - 1 prstohvat
  • ZA POHOVANJE
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 100 g
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane operite i isecite po dužini na tanke kriške. Posolite ih i ostavite malo da puste gorak sok.

Za to vreme napravite nadev.

Narendajte kačkavalj. Čenove belog luka izgnječite ili narendajte na sitno. Peršun i mirođiju sitno iseckati. Pomešajte sve sastojke i dodajte kiselo mleko. Ako je potrebno, možete dodati još 1-2 kašike kiselog mleka. Dobro promešajte i ostavite sa strane dok pripremate patlidžan.

Stavite tiganj sa uljem na šporet da se zagreje. U međuvremenu, lagano umutite jaja sa prstohvatom soli.

Kada se ulje u tiganju zagreje, započnite proces:

Uvaljajte kriške patlidžana prvo u brašno, pa u jaja i pržite na umereno jakoj vatri sa obe strane oko 3-4 minuta.

Na jedan kraj patlidžana stavite nadev i urolajte.

Poslužite 2 rolnice na lepom tanjiru na listu zelene salate, kao predjelo ili kao večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: