Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Frikadele sa mnogo peršuna

Frikadele sa mnogo peršuna

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Frikadele sa mnogo peršuna
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Živele frikadele, zato što su mnogo ukusne sa omiljenom salatom"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 250 g
  • krompir - 250 g
  • luk - 1/2 glavice
  • jaja - 1 komad
  • senf - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 veze
  • biber - 1/2 kašičica
  • majorana - 1/2 kašičice ili origano
  • so - po ukusu
  • prezle - za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i izrendajte. Izrendajte i luk, a peršun i isecite sitno.

U posudu stavite mleveno meso.

Iscedite rukama krompir i stavite u mleveno meso.

Dodajte luk, peršun, jaje, senf, biber, majoranu i so ako je potrebno.

Zamesite sve sastojke dobro i ovlikujte rukama frikadele.

Uvaljajte ih lepo u prezle i pržite u ugrejanom ulju sa svih strana.

Izvadite ih i stavite na ubrus da se ocedi višak masti.

Servirajte ih tople sa salatom u zavisnosti od sezone.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: