Musaka sa spanaćem i bešamel sosom

27/04/2019
"Ako vam se nađe svež spanać pri ruci, obavezno pripremite ovu laganu i veoma ukusnu musaku sa spanaćem i bešamel sosom "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano164
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Glvicu luka sitno iseckajte.

Ugrejte kockicu maslaca i nekoliko kapljica maslinovog ulja u dubokoj posudi i dinstajte luk dok ne omekša. Dodajte pirinač i propržite dok zrna ne postanu providna. Začinite solju i biberom. Sipajte bujon i ostavite pirinač da vri na umernoj vatri. Sitno iseckajte svežu nanu i dodajte u posudu.

Za bešamel sos rastopite maslac u dubokoj posudi. Dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku kašu. Kad brašno dobije zlatnu boju, počnite da sipate sveže mleko lagano uz neprestano mešanje. Sipajte mleko u etapama, da biste bili sigurni da ćete dobiti gladak sos. Začinite solju, buberom i sveže izrendanim muskatnim orašćičem. Ostavite sos da vri na umerenoj vatri nekoliko minuta dok se ne zgusne i skinite sa vatre.

Dodajte listove spanaća u pirinač i sipajte šolju vode. Kad spanać smanji obim, dodajte kockicu maslaca i skinite posudu sa vatre.

Prebacite jelo u pleh za pečenje i pecite musaku sa spanaćem na 200 stepeni 25-30 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar