Turske sarme od vinove loze

12/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Jeste da su ove sarme malo teže za spremanje, ali rezultat obara s nogu "
Priprema60 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno110 min.
Porcije35
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 562
  • Pregledi tokom meseca107
  • Pregledi tokom desmice95
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • jagnjetina - 500 g, mleveno meso
  • pirinač - 100 g
  • luk - 3 glavice, iseckane
  • zeleni začini - 1 šolja iseckane mirođije, peršuna i nane
  • so
  • biber - po želji
  • ulje
  • za sarme
  • ulje - 1 kašika
  • listovi vinove loze - 500 g, sveži
  • sok od limuna
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pirinač u hladnu vodu pola sata, a zatim ga ocedite.

Sitno iseckan luk posolite i gnječite ga rukama, dok ne postane providan. Prelijte ga hladnom vodom i ocedite ga. Ponovite postupak još jednom.

Mlevenom mesu dodajte luk, pirinač i ostale sastojke za nadev. Dobro promešajte.

Izblanširajte listove vinove loze (bez drški) oko 1 - 2 minuta u kipućoj vodi sa sokom od limuna i dobro ih ocedite.

Na dno šerpe, u kojoj ćete kuvati sarme, poređajte najdeblje listove. Ostalim listovima uvijte male sarme i poređajte ih u šerpu.

Prelijte sarme sa 750 ml vode, dodajte ulje, so i sok od limuna, po želji. Stavite da se sve kuva na tihoj vatri oko 40 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar