Pasulj u rerni sa pečenim paprikama

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
27/04/2019
"Ukusan i sjajan predlog za pasulj u rerni. Nek vam je ukusno!"
Priprema30 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno130 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano180
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Pasulj se potopi u vodu i ostavlja tokom noći. Kuva se dok ne bude gotov u posoljenoj vodi i ocedi se samo gusti deo. Sipa se u pravougaonu posudu za pečenje.

Zagreva se polovina ulja, zaprži se sitno isečen luk i narendana šargarepa da omekšaju.

Dodaju se paprike, isečene na trakice, promeša se i začinjava solju, biberom i čubrom.

Smesa se sipa i promeša se sa pasuljem u posudi.

U istom tiganju se zagreva ostatak ullja i zaprži se mala glavica luka dok ne postane zlatast.

Dodaje se kašika brašna, aleva paprika i isečen paradajz iz konzerve. Meša se, sipa se malo vode i posipa se začinima. Smesa se sipa u pasulj i dobro se meša.

Posipa se čubrom i suvom nanom, stavljaju se dve tri ljute paprike i peče se u rerni zagrejanoj na 180 stepeni da ostane na masnoći. Serviraju se porcije posute peršunom.

Ukusan i sjajan predlog za pasulj u rerni za Badnje veče. Nek vam je ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar