Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Meksička piletina sa pirinčem i crvenim pasuljem

Meksička piletina sa pirinčem i crvenim pasuljem

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Meksička piletina sa pirinčem i crvenim pasuljem12 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Jedite, jedite - ovako ukusnu meksičku piletinu sa pirinčem i crvenim pasuljem ne treba propustiti"

Potrebni sastojci

  • za marinirane batake
  • pileći bataci - 4 - 5 komada
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1/4 kašičice
  • limeta - 2 komada
  • maslinovo ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • biber
  • so
  • za pirinač
  • pirinač dugog zrna - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • crvene paprike - 2 komada
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • paradajz - 200 g, iz konzerve
  • crveni pasulj - 1 konzerva
  • tikvice - 1 komad
  • ljute paprike - 1 komad, zelene
  • peršun - 1 veza
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pileće batake u pleh. Prelijte obilno maslinovim uljem, začinite solju i biberom. Iscedite sok od limete. Dodajte kardamon, slatku i ljutu papriku i kumin. Utrljajte marinadu u meso, pokrijte posudu folijom i ostavite da se marinira.

Ugrejte maslinovo ulje u dubokoj posudi na vatri. Isecite glavicu luka i čen belog luka sitno. Ugrejte ulje u dubokoj posudi. Dinstajte povrće dok ne omekša.

Oljuštite i isecite tikvicu na kockice i dodajte u posudu. Začinite solju i biberom.

Prepolovite i očistite ljutu papriku od semenki. Isecite je sitno i dodajte u tiganj.

Isecite i dve crvene paprike i dodajte i njih.

Dodajte šolju pirinča i poropržite kratko.

Iseckajte vezu peršuna sitno.

SIpajte čašu vode, sipajte konzervu paradajza i dodajte supenu kašiku paradajz pirea. Promešajte dobro i ostavite jelo da se kuva na umernoj vatri 15 minuta.

Za to vreme ugrejte kockicu maslaca sa nekoliko kapljica ulja u posebnoj posudi. Propržite marinirane pileće batake dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana.

Dodajte teglu crvenog pasulja i iseckani peršun u pirinač sa povrćem i promešajte konačno. Prebacite propržene pileće batake u pirinač i pecite piletinu na meksički način u rerni još pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: