Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pasulj sa pirinčem

Pasulj sa pirinčem

IlariaIlaria
Šef kuhinje
43611232175
Pasulj sa pirinčem
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
01/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Ukusna jela iz bakine kuhinje - mirisni pasulj sa pirinčem u rerni"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 kg
  • crni luk - 3 - 4 glavice
  • ulje - 150 g
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - 1 - 2 komada
  • paprika - 2 komada, crvene
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašika
  • nana - 1 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj u vodu preko noći. Ujutru izbacite vodu, dolijte svežu vodu i skuvajte ga.

Ugrejte ulje i u njemu prodinstajte sitno seckani luk dok ne omekša. Kada je gotov, dodajte na kockice seckanu šargarepu, a nakon 10 minuta i pirinač. Dodajte alevu papriku i za kratko upržite.

Dodajte malo po malo vode od pasulja, dok se pirinač ne skuva skoro do kraja. Dodajte oljušteni i narendani paradajz i sitno seckane paprike, pa sve upržite, dok jelo ne ostane samo na masnoći.

Prebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: