Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Meksička janija sa crnim pasuljem i kukuruzom

Meksička janija sa crnim pasuljem i kukuruzom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Meksička janija sa crnim pasuljem i kukuruzom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Svim ljubiteljima meksičke kuhinje predlažemo ovu pasulj janiju"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • pečena paprika - 3 komada
  • paradajz - 1 konzerva ili nekoliko kašika paradajz pirea
  • crni pasulj - 1 konzerva
  • kukuruz - 1 konzerva ili zamrznut
  • krompir - 3 komada
  • brašno - 2 kašike
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • biljni maslac - 1 šolja
  • dimljena aleva paprika - 2 kašičice
  • luk u prahu - 1 - 2 kašičice
  • beli luk u prahu - 2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • korijander - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se iseče na sitno, beli luk se usitni, a krompir se iseče na kocke.

U zagrejanom ulju se zaprži luk nekoliko minuta, dok ne omekša, nakon čega se dodaje beli luk i ostavlja se još 1-2 minuta.

Dodaje se brašno i promeša se da se dobro pokrije.

Nakon toga se dodaju začini i kada puste aromu, dodaje se bujon i sipa se voda oko 3 šolje, zajedno sa mlekom.

Kada provri, dodaje se paradajz i krompir. Ostavlja se na slaboj vatri.

Kada krompir omekša dodaje se kukuruz.

Kada je sve skoro gotovo, dodaju se i isečene pečene paprike i oceđen crni pasulj.

Nekoliko minuta nakon toga janija od pasulja može da se skloni sa ringle i spremna je za serviranje.

Meksička janija sa crnim pasuljem i kukuruzom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: