Krompir na seoski način sa mašću

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8884
3
29/04/2019
"I kada čujete da je krompir na seoski način, da znate da je to garancija za užasno dobar ukus "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 - 3 komada
  • dimljena aleva paprika - 2 kašike
  • čubar - 2 kašike
  • nana - 1 kašika
  • majčina dušica - 1 kašika
  • beli luk u prahu
  • mast - 300 - 400 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite krompir na štapiće ne ljušteći ga.

Pomešajte u dubokoj posudi dimljenu alevu papriku, čubar, nanu i majčinu dušicu.

U miks začina dodajte i beli luk u prahu. Posolite.

Zagrejte svinjsku mast. Ispržite krompir u svinjskoj masti dok ne postane zlatast.

Uvaljajte prženi krompir dok je još vruć u miks začina i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar