Način pripreme
Stavite makarone da se kuvaju dok ne budu polugotove u posoljenoj vodi.
Narendajte sireve. Istopite maslac u dubokoj posudi na ringli.
Zapržite unutra usitnjene i presovane čenove belog luka. Dodajte i listove lovora.
Kada beli luk otpusti svoje arome, smanjite ringlu, dodajte u etapama brašno uz neprestano mešanje, da se ne bi stvorile grudvice. Treba da dobijete gustu pastu.
Počnite postepeno da sipate sveže mleko i mešajte. Narendajte oraščić i dodajte u smesu.
Pojačajte ringlu da provribešamel sos, i nakon toga dodajte narendane sireve i mešajte dok se ne istope.
Prebacite skuvane makarone u posudu za pečenje. Prelijte sosom od sireva i mešajte dobro da prođe svuda.
Pospite makarone sa sirom obilno hlebnim mrvicama i pecite 20 minuta na 200 stepeni.