Način pripreme
U duboku šerpu sa debelim dnom zagrejte maslinovo ulje. Dodajte iseckan luk i beli luk. Dinstajte 1-2 minuta. Dodajte oguljeni paradajz na kockice, ako su sveži, ili 1 konzervu paradajza.
Posolite, dodajte alevu papriku biber, posipajte majčinu dušicu. Ostavite na umerenu vatru, dok voda od paradajza u potpunosti ne ispari. Zatim sklonite sa vatre i ostavite po strani.
Šparglu očistite, tako što ćete ukloniti donji tvrdi deo. Blanširajte u posoljenoj kipućoj vodi 3 minuta. Izvadite i stavite u činiju sa ledenom vodom, nakratko. Zatim osušite i izlomite komadiće.
Testenine skuvajte prema uputstvu sa pakovanja.
Dobijene testenine isipajte u veliku činiju, dodajte komadiće šparglu, pa promešajte.
Po želji, možete dodati i nekoliko kapi maslinovog ulja.
Rasporedite u tanjire, prelijste sosom od paradajza, iseckajte i posipajte listiće bosiljka.