Način pripreme
Počinjemo sa pripremanjem palente.
Istopimo maslac u šerpi i dodajemo kukuruzni griz. Promešamo, začinjavamo solju i biberom. U tankom mlazu dodajemo toplo sveže mleko i neprestano mešamo dok se ne dobije gladak kačamak.
Da bi ga pretvorili u koru sipamo ga u pravougaonu posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje i izravnamo ga. Ostavljamo ga da se ohladi, pokrivajući ga najlon folijom, da se ne osuši.
Nakon što se ohladi, rasečemo ga na kvadrate, a niih na trouglove. Mažemo ih pažljivo istopljenim maslacem i pečemo ih na 180 stepeni oko 50 minuta.
Za to vreme pripremamo sos.
Sipamo vino u šerpu i ostavljamo ga da provri desetak minuta. Nakon toga dodajemo prstohvat šećera i smanjujemo ringlu.
Počinjemo da dodajemo redom sastojke za fondu: kašiku kukuruznog skroba, pre toga razmućenog sa malo vode i narendane kačkavalj, topljeni sir i sir zajedno sa sitnim sirom i pavlakom.
Na kraju dodajemo i maslac. Mešamo dok se sve ne istopi i ne postane gladak sos.
Serviramo sos preko zapečene palente.