Način pripreme
Zagrejte maslinovo ulje u dubokoj posudi na ringli. Zapržite ćureće batake sa svih strana dok ne postanu zlatasti. Začinite solju i biberom. Isecite glavice luka i čenove belog luka na sitno.
Stavite luk i beli luk u posudu sa batacima da se izdinstaju. Kada se meso i povrće dovoljno zaprže sipajte pileći bujon. Dodajte u pola šolje pive i ostavite da provri na tihoj vatri.
Kada se bujon redukuje dodajte paradajz pire, zrnca kardamona i prstohvat cimeta. Dodajte kašicu aleve paprike, a ako želite jelo da bude pikantnije, začinite sa ljutom alevom paprikom.
Sipajte suvo grožđe u posudu ostavljajući nekoliko za garniranje na kraju. Isecite zelenu jabuku na kolutove i dodajte i nju u posudu. Posolite i dolijte sa preostalim pivom.
Prebacite ćuretinu u rernu na 170 stepeni na 1 sat. Garnirajte gotovo jelo sa suvim gožđem i servirajte.