Janija sa leblebijama, piletinom i šljivama

01/05/2019
"Kada janija nije prosto janija, nego pravo kulinarsko remek-delo "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano144
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk sitno. Ugrejte ulje i maslinovo ulje u dubokoj posudi na vatri i stavite luk da se dinsta. Dodajte šargarepu, isečenu na krugove.

U drugoj posudi kratko zapecite semenke korijandera i kumina, koliko da puste miris. Prebacite u avan i izmrvite.

Očistite pileći file od žilica i isecite na krupnije kocke. Dodaje meso u posudu u luk i šargarepu. Začinite solju i biberom. Po želji dodajte četvrtinu kašičice ljute paprike.

Pormešajte, pojačajte ringlu i pržite kratko, dok meso ne dobije zlatnu boju. Začinite kašičicom kumina i korijandera, kašičicom karija u prahu i prstohvatom cimeta. Dodajte konzervu paradajza, promešajte, smanjite vatru i ostavite jelo da se kratko krčka.

Nakon toga sipajte telgu leblebija i ostavite da se krčka još 10-12 minuta. Isecite suve šljive krupnije i dodajte u jelo.

Stavite veliku kocku maslaca u janiju sa leblebijama i poklopite.

Kuvajte još minut-dva i skinite jelo sa vatre. Iseckajte vezu svežeg peršuna i pospite gotovu janiju sa leblebijama, piletinom i suvim šljivama.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar